Copenhagen Light Festival på Broens

Den 2. - 25. februar


Mens vintermørket ligger tungt over landet, blænder Broens Skøjtebane igen op for store oplevelser under Copenhagen Light Festival med to flotte værker, som kan opleves hver dag indtil kl. 22:00 i hele perioden. Kombiner besøget med en tur på isen, varme drikke fra baren og lækker street food fra vores madboder.

cph-light-festival-broens

Hvad er Cph Light Festival

Copenhagen Light Festival er en årligt tilbagevendende begivenhed – en unik fejring af lyskunst og lysdesign midt i København. Over en periode på tre uger præsenterer festivalen et udvalg af lysbaserede kunstværker, herunder skulpturer, installationer, projekter, events og belysning.

Størstedelen af kunstværkerne findes langs en rute i indre by, mens nogle få værker placeres uden for centrum. Festivalen inviterer både internationale og lokale publikum i alle aldre til at gå på opdagelse i den mørke og kolde måned.

Copenhagen Light Festival på Broens Skøjtebane. Værket flow

Flow af Sofia Ivarsson og Mariliis Kundla

Flow er inspireret af vandet og består af tusinder af små spejle, der danner en lang bølge og vil strække sig langs kajen. Det bevæger sig frit i vinden, glimter i sollyset og reflekterer byens lys i de mørke timer.

Flow skaber en midlertidig forstyrrelse af byrummet og har til formål at gøre opmærksom på stedets kvaliteter ved at invitere til at stoppe op og forundre sig over lysets spil. Det er et passivt lyskunstværk, der ikke bruger strøm og derfor kan opleves i alle døgnets timer.

Bag værket står kunstneren Sofia Ivarsson og lysdesigneren Mariliis Kundla.

Copenhagen Light Festival på Broens Skøjtebane. Værket flow
Copenhagen Light Festival på Broens Skøjtebane. Værket Crystal Greenhouse

Crystal Greenhouse af Shared Space & Light

Ved første øjekast ligner Crystal Greenhouse et almindeligt drivhus. Men med billeder og lyd skabes en imponerende illusion, der synes at komme indefra. 

Oplev visuelt forførende organisk krystallisering, ledsaget af en smuk lydkulisse skabt af Owen Crouch, der blander autentiske feltoptagelser, digitale lydeffekter og gamle akustiske toner.

Bag Shared Space & Light står Chris Grottick, Giles Thacker og Kate Laird.